• Curieweg 7
  • info@jorr-itsolutions.nl
  • +085 822 0100

Over ons

Toen hij bij een vriend te rade ging over hoe hij zijn bedrijf zou noemen, kreeg hij het laconieke antwoord: “Nou, naar jezelf natuurlijk, IT zit al in je naam.” Jorrit van der Weg is oprichter en naamgever van Jorr-IT.

Zijn roots liggen stevig in de logistiek. Na de opleiding tot chauffeur heeft Jorrit een aantal jaren door heel Europa gereden als vrachtwagenchauffeur. Toen hij dit vanwege gezondheidsredenen niet langer kon doen, bleef de truck trekken en dus rijdt Jorrit op zondag als hobby nog op de truck.

IT en logistiek combineren
Via een kennis in de logistiek kwam hij bij een bedrijf terecht dat software ontwikkelt voor de logistieke sector. Een schot in de roos, IT en logistiek gecombineerd in één baan. Jorrit ging zich omscholen tot ontwikkelaar van software. “Het grote voordeel van een MBO-opleiding is dat je nog jong genoeg bent om een andere vaardigheid aan te leren. En dat werd dus software ontwikkelen.”

Ontwikkelen voor de kleinere spelers in de logistiek
In 2017 besloot Jorrit zijn eigen bedrijf op te zetten. “Ik zag dat de kleinere  spelers onvoldoende bediend worden als het gaat over logistieke software. Terwijl voor mij dat juist de leukste klanten zijn. Ik hoef niet eerst via een inkoper, de IT-afdeling en daarna misschien een keer de directeur bij de gebruiker van mijn product aan te komen. Veel liever praat ik direct met de eindgebruiker, en dat is bij kleinere bedrijven vaak de meewerkend directeur of de eigenaar van een eenmanszaak. Dan kunnen we direct samen nadenken over hoe hij mijn applicatie gaat gebruiken. De processen liggen nog niet vast en het leukste deel van mijn vak is om na te denken hoe de logistiek van een bedrijf het beste kan worden ingericht. Zo kan ik direct leren van mijn gebruiker. Wat kan er beter, hoe gaan we dat uitvoeren en zijn er custom made oplossingen te bedenken?”